Ratafia Roig, elaborada i dissenyada per nosaltres!

Ratafia Roig, elaborada i dissenyada per nosaltres!

Com a bons degustadors de ratafia que som, i amb l’arribada del bon temps i el moment de recollir herbes silvestres, ens aventurem a fabricar la nostra pròpia ratafia!

La ratafia és un licor dolç, elaborat a partir de la maceració de diferents fruits, herbes i espècies en un alcohol de base, generalment aiguardent. Ideal per prendre després d’un bon àpat.

Hem assistit a un taller de ratafia organitzat per la Confraria de la RatafiaLa Sobirana, a Can Moragues (Riuderenes), on ens han ensenyat, a través de l’experiència pròpia, a elaborar el licor casolà posant a la nostra disposició tot el material i ingredients necessaris per a elaborar ratafia: herbes, flors, nous verdes, espècies, aiguardent, etc. Seguint la tradició ratafiaire ens han anat guiant pas a pas, mostrant quin paper hi juga cada ingredient perquè poguéssim fer la ratafia al nostre gust.

Ja tenim 4L. de ratafia a punt per macerar 40 dies a sol i serena! A veure com surt! 🙂

I com no podia ser d’una altra manera, hem dissenyat les etiquetes per les ampolles. Les hem elaborat inspirant-nos amb les plantes i flors silvestres dels ingredients de la ratafia i, jugant amb el significat del cognom, li hem donat un toc de color vermell (Roig).