Ambè

Logotip i il·lustracions pel single de Fatoumata Diawara i 8 artistes africanes
_Categoria
Branding, Il·lustració
_PROJECTE

El passat 1 de juny l’artista Fatoumata Diawara va estrenar un nou single juntament amb vuit de les artistes més rellevants del panorama musical africà: Angélique Kidjo, Dianne Reeves, Thandiswa Mazwai, China Moses, Inna Modja, Mayra Andrade, Somi Kakoma i Terri Lyne Carrinton (juntes sumen 12 premis Grammy). Ambè, que en bambara vol dir “tots junts”, és una cançó reivindicativa composta durant la quarantena, un cant a la germanor i a la unitat.

Per al llançament del videoclip necessitaven una imatge amb caràcter i força, amb un esperit marcadament femení, i que tingués un toc africà (sense caure en tòpics). L’essència del projecte era la força de les 9 artistes que, com diu el propi títol de la cançó treballen totes juntes, però també representen totes les dones del món. Vam preparar una il·lustració  minimalista, neta i estètica del rostre de cada artista de manera que fossin clarament identificables, però a la vegada poguessin ser qualsevol rostre femení. Juguem amb aquest anonimat-reconeixement per representar la globalitat i la pluralitat, la unió i la força.

Amb el logotip vam jugar amb el mateix concepte. Aquest “tots junts” el traslladem en un joc tipogràfic en el qual les lletres es formen amb diferents fragments per aconseguir un conjunt identificable i llegible, però a la vegada mixte i fragmentat. El tot i leș parts d’aquest tot.